Zondag eerste competitie- match in Ghelamco Arena

Hamburger voor Buffalo’s, koude schotel voor vips

Hamburger voor Buffalo’s, koude schotel voor vips

De toegangscontrole tot de Ghelamco Arena zal volledig geautomatiseerd zijn. Foto: mvh

Gent -

Er wordt nog steeds met man en macht gewerkt aan de Ghelamco Arena, waarin de Buffalo’s zondag hun eerste competitiematch spelen. ‘In tegenstelling met de galamatch twee weken geleden, zullen de supporters wellicht wel frieten en hamburgers kunnen eten op de promenade’, zegt Dirk Piens. Businessmensen moeten tevreden zijn met een koude schotel.

‘Door de vakantieperiode waren er de voorbije twee weken minder arbeiders aan de slag dan we gehoopt hadden’, vertelt Dirk Piens, directeur organisatie bij KAA Gent. ‘De keukens voor de businessmensen zullen nog niet afgewerkt zijn, waardoor we die mensen zondag een koude schotel aanbieden.’

De gewone supporters mogen zich wel aan iets warms verwachten. ‘Wellicht zullen zij op de promenade frieten en hamburgers kunnen kopen’, zegt Piens. KAA Gent lijkt daarmee zijn slagzin ‘elke supporter wordt als een vip behandeld’ meteen heel letterlijk te nemen.

Voorafbetaalkaarten

Vanaf zondag zal het systeem van de voorafbetaalkaarten operationeel zijn. Wie krediet op zijn abonnement heeft staan, zal zijn pintje of hamburger cashless kunnen betalen. Ook de toegangscontrole zal volledig geautomatiseerd zijn.

‘Daardoor is het tekort aan stewards meteen weggewerkt’, zegt Piens. ‘Bij de openingsmatch moesten we veertig mensen inzetten om de tickets en abonnementen te controleren. Nu is dat niet meer nodig.’ Zondag worden er 230 veiligheidsmensen ingezet, twee weken geleden waren het er nog 300.

De oproep om met de fiets naar het stadion af te zakken, was twee weken geleden een overrompelend succes. Een uur voor de wedstrijd waren alle 1.350 fietsenstallingen al ingenomen. Uiteindelijk kwamen 3.600 supporters met de fiets naar het stadion.

Record

‘We waren met verstomming geslagen’, geeft Piens toe. ‘3.600 fietsers op een evenement met 20.000 mensen zou zelfs een Europees record zijn.’

Feit blijft dat er twee weken geleden veel te weinig fietsenstallingen waren. ‘Omdat we de fietsende Buffalo’s niet in de kou willen laten staan, laten we voor zondag nog een heleboel fietsenstallingen van de Gentse Feesten aanrukken. Zo kan hopelijk iedere supporter zijn fiets kwijt in een fietsenrek’, aldus Piens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio