Vissers huldigen 100-jarige vriend Marcel

Vissers huldigen 100-jarige vriend Marcel

Marcel Goedgebuer werd nog eens teruggebracht naar zijn geliefde stek aan de visvijver. Foto: ivh

Wondelgem -

Omdat Marcel Goedgebuer de kaap van honderd lentes rondde, werd hij gehuldigd door zijn vrienden van de Koninklijke Vereniging Lijnvissers Post Gent.

Marcel Goedgebuer werd in 1962 lid van de in 1945 opgerichte club Lijnvissers Post Gent (LPG) . ‘Tot drie jaar geleden kwam Marcel elke woensdag vissen in de privé-vijver achter het dienstencentrum van Wondelgem’, zegt Hendrik Milo.

Die 77-jarige Wondelgemnaar haalde Marcel vele jaren af aan zijn woning in de Molenstraat. ‘Onze vriend trok lang zijn plan, maar verblijft nu al ruim drie jaar in het woonzorgcentrum De Liberteyt. Sindsdien komt hij niet meer vissen, maar voor al onze leden is hij onvergetelijk. Plaats 19 was Marcels vaste stek aan de vijver, waar we vooral brasems, karpers en tinken aan de haak slaan. Marcel viste met een oude hengel en zijn dobber was niet meer dan een blokje. Toch haalde hij vaak iets boven. Hij was zelfs eens clubkampioen. Ook bij slecht weer zat Marcel in korte broek en met een schort naar zijn dobber te turen’, zegt Milo.

‘Goedgebuer was niet enkel als visser een vaste waarde. Hij was ook alle dagen in de weer om de vijver te reinigen en andere taken te verrichten’, merkt Marcel De Sutter op. Hij was 51 jaar clubsecretaris en was ook LPG-voorzitter.

‘We hebben goede herinneringen aan Marcel. Hij was een grapjas. Aan de vijverkant zong hij soms liedjes over de Duitsers. Het is jammer dat hij nu potdoof is. Op 21 juli werd Marcel honderd jaar. Daarom brachten we hem nog eens naar zijn geliefde vissersstek om hem een oorkonde, snoepgoed en een fles wijn te geven’, zegt De Sutter.

Op donderdag 15 augustus zijn de Wondelgemse kinderen te gast bij LPG. Ze mogen dan van 9 tot 12 uur (leren) vissen in de vijver, die de club huurt en krijgen ook een drankje en een broodje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio