Teller zandsculpturenfestivel in Blankenberge al op 100.000 bezoekers

Teller zandsculpturenfestivel in Blankenberge al op 100.000 bezoekers

Foto: BELGA

Blankenberge - Het jaarlijkse zandsculpturenfestival aan de kust heeft al 100.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat kan Alexander Deman van het festival vrijdagochtend kwijt. De zeventiende editie lijkt daarmee op weg een recordeditie te worden.

‘We profiteren mee van het mooie weer dat veel volk naar de kust brengt”, aldus Alexander Deman. ‘Maar ook met slecht weer lokken wij heel wat bezoekers.’

Een groot deel van de 175 beelden staan in een tent, waardoor het festival minder weersafhankelijk is.

Volgens Deman slaat het thema Sandwonderland, een heus museum uit zand, enorm aan. De voorbije weken kwam het festival ook meermaals in het nieuws. Zo kregen koning Filip, koning Albert maar ook Miss België Noémie Happart en Marcel Vanthilt een eigen zandsculptuur. Bovendien is er elke avond een stuntoptreden met Monster Trucks.

‘En we gaan door in augustus. De stunthows zijn verlengd tot 8 augustus en later deze maand mogen we ook nog Tom Boonen verwachten', aldus Deman, die mikt op 200.000 bezoekers. Dat zou een record zijn.

Vorig jaar werd er afgeklokt op 186.000 bezoekers, wat ook al een record was. Het grootste zandsculpturenfestival van de wereld is nog te bezoeken tot 15 september.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio