Celebs

Amerikaanse remake ‘Loft’ zal met veel vertraging in cinema’s komen

Release ‘The Loft’ in zicht

Het heeft er alles van weg dat de releasedatum van de Amerikaanse remake van Loft eerstdaags eindelijk wordt bekendgemaakt. Bovendien krijgt de film, die wellicht nog dit jaar uitkomt, een prestigieuze release in de grote bioscoopzalen.

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar het heeft er alles van weg dat de langverwachte releasedatum van de Amerikaanse remake van Loft eerstdaags eindelijk wordt bekendgemaakt. Dat gebeurt via de Amerikaanse media, die wellicht zullen melden dat The Loft, zoals de film zal heten, nog dit jaar in de bioscoopzalen komt.

Daarmee komt een einde aan de processie van Echternach waarbij communicatie rond de release meermaals werd ingeslikt en vastgeprikte data keer op keer opschoven. Want eigenlijk had The Loft al in april 2012 in de Verenigde Staten moeten spelen.

En er is meer: het ziet ernaar uit dat het om een prestigieuze release gaat in de grote cinema’s en de film niet verbannen wordt naar het meer ‘obscure’ arthouse-circuit.

Transfer

Het is intussen al meer dan twee jaar geleden dat Erik Van Looy de remake van zijn eigen kaskraker Loft draaide in New Orleans, nadat hij eerder ook al bijsprong bij de Nederlandse versie. Vooral de transfer van de ene Amerikaanse filmmaatschappij naar de andere heeft de release flink vertraagd. Zelfs de trailer van The Loft werd in die rompslomp holderdebolder van YouTube gehaald.

Midden vorig jaar raakte bekend dat The Loft was gekocht door Dark Castle Entertainment van producent Joel Silver, de man achter de succesvolle Matrix- en Die Hard-films. Dark Castle had op dat moment een overeenkomst met Warner als verdeler, maar die samenwerking werd kort daarna beëindigd. Silver ging in zee met Universal, die andere filmgigant, en The Loft verhuisde mee. Daar moest de bioscooprelease evenwel worden ingepland in de lange rij andere kleppers uit de stal van Universal en ook administratief bracht de verhuizing een pak werk met zich mee.

Record

Loft kwam in het najaar van 2008 in de cinemazalen in ons land en werd op 18 februari 2009 ‘officieel’ de bestbekeken Belgische film aller tijden. Daarmee brak de prent het negentien jaar oude record van Koko Flanel, de komedie van Stijn Coninx die mede dankzij Urbanus een publiekstrekker van jewelste werd.

Matthias Schoenaerts is de enige Vlaamse acteur die uit de originele Loft werd opgevist, maar hij is voor de Amerikaanse versie in aardig gezelschap. Weinig echt grote sterren, maar met onder anderen Prison Break-acteur Wentworth Miller en James Marsden (X-Men, Superman Returns) heeft The Loft wel een pak bekende koppen in huis. Die nemen dan ook een flink hap uit het productiebudget van 14 miljoen dollar, meer dan drie keer wat de Vlaamse versie gekost heeft.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees