Kleinzoon vindt mummie op zolder van oma

Kleinzoon vindt mummie op zolder van oma

Foto: EPA

Iedereen vindt wel eens verloren gewaande schatten op zolder. Maar wat de tienjarige Alexander Kettler vond in het huis van zijn oma in het Duitse Diepholz is een toch wel heel bijzondere ‘schat’. De jongen was op zolder aan het spelen toen hij een Egyptische sarcofaag vond met daarin een intacte mummie.

De sarcofaag en de mummie lagen er al meer dan vijftig jaar, zonder dat de oma van Alexander er weet van had. Ze was dan ook verbaasd toen haar kleinkind de speciale vondst kwam melden, maar Alexander bleek geen grapje te maken: toen de grootmoeder ook een kijkje ging nemen op zolder, vond ze de sarcofaag die bedekt was met hiërogliefen. De kist bevatte naast de mummie ook nog een Egyptisch dodenmasker en een grafvaas.

Vermoedelijk raakte de sarcofaag op de zolder via de opa van Alexander. Die is twaalf jaar geleden gestorven, maar heeft in de jaren vijftig eens een reis gemaakt naar Noord-Afrika. In die tijd werden mummies uit de oudheid nog verhandeld. De mummie en de sarcofaag waren mogelijk een opmerkelijk souvenir van die reis van opa Kettler.

De vader van Alexander Kettler wil de voorwerpen nu op hun echtheid laten onderzoeken.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees