Roofvogels en ridders stelen show in De Ster

Roofvogels en ridders stelen show in De Ster

De zeearend bleek goed afgericht en oogstte ontzag. Foto: sl

Sint-Niklaas -

Voor het eerst streek er een groot middeleeuws kampement neer in recreatieoord De Ster in Sint-Niklaas. Het spektakel kon op flink wat belangstelling rekenen.

In samenwerking met vzw De Ster en de stad Sint-Niklaas organiseerden de Ridders van Pendragon De Guldensterrenslag. Zwaartepunt van de actie waren de voetbalterrei-nen en de nabije ruiterpiste op De Ster.

Het middeleeuws kampement bestond uit ambachtelijke stalletjes met kleren, culinaire hoogstandjes en oude smeedkunst. Aan de randen vond ook een kiddybattle plaats. Kinderen konden er hun hoofd in een geïmproviseerd paard steken, zoals in shakespeareaanse toneelstukken uit de zeventiende eeuw.

Geluidsproblemen

Niet alleen jongeren amuseerden zich, maar ook de volwassenen gaven hun ogen goed de kost. De Ridders van Pendragon brachten samen met andere re-enactmentgroepen een leuke show.

‘Er was wel een probleem met de mobiele geluidsinstallatie’, zeggen Wim Huysmans en Wendy Batens van de Ridders van Pendragon. ‘Door een defecte kabel werkten de luidsprekers niet meer, waardoor een gedeelte van het verhaal verloren ging. Maar het spektakel is sowieso erg kleurrijk.’

Honderden mensen verdrongen zich rond het kampement en de plaatsen waar zwaardgevechten, steekspelen en roofvogelshows plaatsvinden. De demonstratie met de zeearend was ontzagwekkend. Dit dier is geen lieverdje, maar is blijkbaar goed afgericht.

Ook het muzikaal vuurwerk was erg fraai, en in het algemeen bleek het publiek tevreden. ‘We hebben ook vanuit De Ster op geen inspanning gekeken’, vertelt directeur Pieter Debaets. ‘Onze medewerkers moesten ter elfder ure bijspringen om alle tenten, afsluitingen en kampplaatsen in orde te brengen. Voor het overige is de populariteit van dit evenement een leuke verrassing. Het evenement kan blijkbaar al op eigen benen staan, ook al hebben we het dit jaar nog gecombineerd met een muzikaal vuurwerk zoals de Sterfeesten er traditioneel altijd al eentje hadden.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio