Fonnefeesten maken er een broeierige twintigste verjaardag van

De Wase band Plastiek eindigde laatste op het Fonnerockconcours. Foto: lcl

LOKEREN -

De Fonnefeesten mogen wegens een topprogramma en het mooie weer terugblikken op een geslaagd weekend. Dé hoogdag was zaterdag met The Supremes en Juice of the Barley.

De sfeer zat er zaterdag al goed in tijdens de schlagerparade. Zangers als Laura Lynn, Paul Severs en Matthias Lens lieten het volgelopen plein meezingen met hits. Bij de laatste nummers van Willy Sommers brulde iedereen luidkeels mee met hits zoals Als een Leeuw in een Kooi.

Daarna was het de beurt aan The Supremes. De Motownkoninginnen brachten legende Diana Ross niet mee, maar zorgden wel voor sfeer op het plein toen ze enkele wereldhits zongen.

Toch verlangden de toeschouwers nog meer naar de Ierse folk van Juice of the Barley, want bij de eerste noten die De Wiene en zijn gevolg speelden, ging de Oude Vismijn uit zijn dak. Na een pauze van dertien jaar trad de grotendeels Lokerse band speciaal op voor het verjaardagsfeest van de Fonnefeesten. Dj Sven Van Hees mocht de avond afsluiten.

‘Het plein werd een keer afgesloten op zaterdagavond’, vertelt voorzitter Bernie Caessens, die terug mag blikken op enkele mooie dagen. Op zondag was er het Harley Davidson-treffen. ‘Een gezellige bedoening met veel volk en meer dan 250 motoren’, vertelt ondervoorzitter Franky Lambrechts.

Op het Fonnerockconcours, een talentenwedstrijd waarbij zes groepen om de titel strijden, ging de Gentse band Vermilion met de overwinning naar huis. Als beloning mogen zij dinsdagavond optreden op de Oude Vismijn. ‘Ze mengen verschillende stijlen, zoals jazz en metal, door elkaar, en hun muziek is zuiver instrumentaal’, aldus Lambrechts. ‘Ze sprongen er wel uit.’ De Wase band Plastiek eindigde helaas als laatste.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio