New Yorkse politie schiet veertienjarige neer

New Yorkse politie schiet veertienjarige neer

Foto: *

In het New Yorkse stadsdeel The Bronx heeft de politie een gewapende veertienjarige jongen doodgeschoten. Dat meldden verscheidene lokale media.

Volgens de krant The New York Post was de zwarte tiener Shaaliver Douse iemand aan het achtervolgen, waarbij hij meerdere schoten loste. Een politiepatrouille kwam ter plaatse en de agenten riepen de jongen toe om zijn wapen te laten vallen. Toen de tiener nogmaals vuurde, schoot een van de agenten hem neer. De jongen overleed ter plaatse.

‘Alleen in westerns’

Op een persconferentie zei politiecommissaris Raymond Kelly dat de omstandigheden het optreden van de politie rechtvaardigden. Suggesties dat de agent de jongen alleen had kunnen verwonden, veegde hij van tafel. ‘Je schiet om iemand te stoppen. Je kan niet schieten om iemand alleen te verwonden. Dat gebeurt enkel in westernfilms.’

Kelly kon niet meteen zeggen of de New Yorkse politie ooit al jongere slachtoffers maakte. De jongen was wel geen onbekende voor de politie. Hij zou volgens de ordediensten lid zijn van een gewapende jeugdbende en kwam als verdachte van een moordpoging al eerder in beeld bij de politie.

‘Er was geen wapen’

De tante van het slachtoffer uit intussen zware beschuldigingen aan het adres van de politie. ‘Er was geen wapen (...). Ze doden ons en stoppen het in de doofpot’, zei Quwana Barcene aan The New York Post.

Ze maakte de vergelijking met Trayvon Martin, een zeventienjarige die in Florida werd doodgeschoten. De schutter werd vrijgesproken omdat hij uit zelfverdediging zou gehandeld hebben, terwijl critici racistische motieven vermoedden.

Corrigeer

MEER NIEUWS