De rijkste buurt van Vlaanderen ligt in Tervuren

Waar wonen de rijkste inwoners in jouw gemeente?

De Leopold II-wijk in Tervuren Foto: GPB

TERVUREN - De Leopold II-wijk in Tervuren is de allerrijkste buurt van Vlaanderen. Nergens ligt het gemiddelde inkomen van de bewoners hoger, blijkt uit de nieuwste cijfers van de FOD Economie. Daarmee laten ze in Tervuren andere chique wijken in Knokke, Brasschaat en Schilde achter zich.

Wat is de rijkste buurt in jouw gemeente? Ontdek het hier.

Met een gemiddeld belastbaar inkomen van meer dan 120.000 euro laat de Leopold II-wijk, ten noorden van de Tervurenlaan, alle Vlaamse buurten ver achter zich. Niet in Schilde, niet in Knokke-Zoute, niet in Ukkel maar dus wel in Tervuren woont het allerrijkste volk.

De FOD Economie baseerde zich op het gemiddelde belastbare inkomen van de inwoners in 2010 (het meest recente cijfer dat beschikbaar is) voor die rangschikking. ‘De cijfers willen niet zeggen dat álle inwoners in die wijk schatrijk zijn’, zegt Mathias Broeckaert van de FOD Economie. ‘Er zijn waarschijnlijk een klein aantal exorbitant rijken die het gemiddelde daar fors omhoog trekken.’ 

Onder die steenrijke bewoners: de voormalige baas van Microsoft Europa, al heeft die zijn villa al een tijd te koop gezet. Vraagprijs: 9 miljoen euro. Marlène de Wouters woont er, en ook de grootste pornokoning van Europa heeft er een optrekje.

Lees in Het Nieuwsblad meer over de inwoners van de Leopold II-wijk.

Bekijk de cijfers van jouw gemeente

Van alle buurten per gemeente vind je hieronder het gemiddelde en mediaan netto belastbaar inkomen van 2010.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio