Eind 2014 is .vlaanderen een feit

Eind 2014 is .vlaanderen een feit

Foto: IMAGEGLOBE

DNS Belgium heeft de officiële toekenning van het beheer voor .vlaanderen gekregen. Tegen eind 2014 moet de extensie effectief in gebruik genomen kunnen worden. Dat laat DNS Belgium zelf weten.

Aan de toekenning van de Initial Evaluation ging een strenge financiële en technische evaluatie vooraf. Nu deze achter de rug is, krijgt de Belgische domeinnaambeheerder DNS Belgium de toestemming om de extentie .vlaanderen uit te rollen.

Hiermee zit het bestaan van de domeinnaam .vlaanderen in de laatste fase. ‘Nu kunnen we met zekerheid stellen dat de .vlaanderen-extensie er eind 2014 aan komt’, zegt Philip Du Bois, General Manager DNS Belgium.

Met de .vlaanderen-extensie wil de Vlaamse overheid aan lokale bedrijven, organisaties en burgers de kans geven om zich te onderscheiden, hun online identiteit op te bouwen en hen te verbinden aan Vlaanderen.

Volgens ICT-vakbland Data News is de Vlaamse bedrijfswereld geen voorstander van de extensie. 73% van de 291 ondervraagde bedrijven ziet het nut niet in van een Vlaamse domeinnaam, vooral wegens praktische bezwaren. ‘.vlaanderen is te lang en te weinig internationaal. Steden en gemeenten vinden het anderzijds wel een goed initiatief. ‘62 procent van de 258 steden en gemeenten die gereageerd hebben, heeft inderdaad de intentie om de stads of gemeentenaam te koppelen aan het top level domein’, aldus Ceysens.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees