Hot Club de Gand is opnieuw open

Hot Club de Gand is opnieuw open

David De Rudder is opgelucht: het smalle steegje is weer open, dus is ook zijn Hot Club weer open. Foto: fvv

GENT -

Het jazzcafé Hot Club de Gand op de Groentenmarkt opende gisteravond opnieuw de deuren. Het toegangssteegje dat twaalf dagen geleden om veiligheidsredenen werd afgesloten, mocht gisteren weer open.

Op donderdag 25 juli, midden in de Gentse Feesten, sloot de politie plots het Schuddevisstraatje af. Omdat er onder meer dakpannen van de aanpalende gebouwen los lagen, was het steegje aan de Groentenmarkt niet meer veilig. Doordat het afgesloten straatje de enige toegang tot Hot Club de Gand vormt, zag de jazzclub zich genoodzaakt de deuren te sluiten. Een financiële en emotionele klap voor uitbater David De Rudder.

‘Ik heb echt zwaar afgezien van die beslissing’, vertelt De Rudder. ‘Vlak voor de Gentse Feesten begonnen, was de brandweer nog langsgekomen om het straatje te inspecteren en toen was er geen vuiltje aan de lucht. Tijdens de Feesten kregen we de brandweer weer over de vloer en was het steegje plots te gevaarlijk.’

Gevaarlijke brokstukken

De eigenaar van het pand waarin vroeger een optiek huisde, liet vorige week al de gevaarlijke brokstukken wegnemen. Gisteren was een hoogtewerker in de weer met het gebouw van de parapluwinkel. Een wankele schoorsteen werd afgebroken, losse dakpannen werden weggehaald en het opvangnet in het Schuddevisstraatje werd leeggemaakt. ’s Middags keurde de architect van Stad Gent de werken goed en mocht het straatje weer open.

T-shirts

‘Of ik content ben? Dat is een zwaar understatement’, lacht David De Rudder. ‘Het was een zware periode. We hadden tijdens de Gentse Feesten veel activiteiten en concerten gepland en plots ging dat allemaal niet door. Dat was een financiële ramp. Ik ben dan ook enorm opgelucht dat we weer mogen openen.’

De uitbater van Hot Club de Gand blijft niet bij de pakken zitten. Gisteravond trad zangeres Sarah D’hondt op en in een poging om het financiële verlies toch een beetje te compenseren, verkoopt De Rudder T-shirts van de Hot Club.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio