Haim-zusjes eindelijk klaar met eerste album

Haim-zusjes eindelijk klaar met eerste album

Foto: ©GOEDEFROIT MUSIC

De fans kunnen tevreden zijn: Haim heeft eindelijk bekendgemaakt wanneer debuutplaat 'Days are gone' in de winkels zal liggen. De zusjes annuleerden eerder dit jaar hun optreden in de AB in Brussel omdat ze nog niet klaar waren met hun plaat, die vanaf 27 september verkocht wordt. Dat maakt platenlabel Universal maandag bekend.

Haim kreeg dit jaar de eerste plaats in het prestigieuze 'Sound of 2013'-lijstje van de BBC. Die lijst, waarin de grootste beloftes van het komende jaar opgesomd worden, werd begin dit jaar bekendgemaakt, waardoor er sinds januari al met veel nieuwsgierigheid werd uitgekeken naar een plaat van de groep. Singles waren er wel, 'Forever' en 'Save me' bijvoorbeeld, maar de zusjes zeiden meerdere optredens af om toch maar een album te kunnen afleveren waar ze allemaal 100 procent achter stonden.

'Days are gone' is dat album geworden. Het ligt op 27 september in de winkels. Samen met de aankondiging liet Haim ook een nieuwe single, 'The Wire', op de wereld los. Beluister hem hier:

De zusjes van Haim gaven al een gesmaakt optreden op Rock Werchter en komen dat nog eens overdoen in de Club op Pukkelpop op zaterdag 17 augustus.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees