Pokerspeler verliest 35.000 dollar door sluwe hacker

Pokerspeler verliest 35.000 dollar door sluwe hacker

Foto: IMAGEGLOBE

Groot was de verbazing van high stakes-pokerspeler Douglas Polk toen hij in enkele weken liefst 35.000 dollar verloor. De man, die op het internet pokert, blijkt ten prooi gevallen te zijn aan hackers, die tijdens het spelen konden zien welke kaarten Polk had.

De bal ging aan het rollen toen de bekende pokeraar Daniel Cates zijn vriend Joshua Tyler voorstelde aan Douglas Polk. De twee laatsten werden vrienden en Tyler bracht zelfs eens het weekend door in het huis van Polk.

Sinds dat weekend merkte de pokerspeler echter dat er vreemde dingen gebeurden in zijn woonst. Het internet begaf het geregeld bij talrijke bewoners van het huis, maar het was vooral vreemd dat iedereen er plots begon te verliezen wanneer ze pokerden. Vooral Polk werd daar het slachtoffer van: hij verloor in enkele weken zo’n 35.000 dollar.

Niet normaal, dacht de man, en hij diende een klacht in bij PokerStars. Hij bracht de mensen achter de website op de hoogte van zijn vermoedens. Na een uitgebreid onderzoek kreeg hij gelijk. ‘We hebben ontdekt dat uw tegenstander, ‘Forbidden536’, vals gespeeld heeft’, klonk het. Uit het onderzoek bleek dat Tyler de tegenstander van Polk was en dat hij tijdens het weekend in diens woonst wel degelijk wat had uitgespookt. Door een aanpassing kon hij perfect zien welke kaarten Polk had tijdens het spelen. Gelukkig voor Polk had zijn tegenstander zijn account nog niet leeggemaakt, dus kreeg hij de 34.500 dollar die er nog opstond netjes terug.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees