Sluipverkeer definitief verbannen in Alfons Braeckmanlaan

Sluipverkeer definitief verbannen in Alfons Braeckmanlaan

Na het harde vriesweer was de straat onberijdbaar geworden door de vele putten en diepe scheuren. Foto: fvv

Sint-Amandsberg -

De laatste fase van de heraanleg van de zwaar gehavende Alfons Braeckmanlaan is gisteren begonnen. De straat wordt in één adem doorgeknipt om er sluipverkeer te weren. Enkel fietsers zullen nog kunnen passeren.

De Alfons Braeckmanlaan, in het verlengde van de Victor Braeckmanlaan, was sinds begin dit jaar afgesloten. Na het harde vriesweer was de straat onberijdbaar geworden door de vele putten en diepe scheuren in het wegdek.

Een eerste stuk werd al opnieuw aangelegd. Gisteren begon de heraanleg van het laatste stuk. De weg krijgt een broodnodige nieuwe toplaag.

Stad Gent heeft beslist om van de gelegenheid gebruik te maken om de straat door te knippen. Enkele paaltjes moeten ervoor zorgen dat auto’s niet meer door de hele straat kunnen rijden. Bewoners zullen uiteraard hun huizen nog kunnen bereiken, maar enkel fietsers zullen nog in één beweging van Destelbergen naar Gent kunnen fietsen.

‘De straat is een belangrijke fietsas naar het centrum van Gent. Maar het is er niet veilig omdat veel auto’s de straat als sluiproute gebruiken’, zegt Filip Watteeuw (Groen), schepen van Mobiliteit.

Doorknippen

Na de heraanleg van de straat start het doorknippen. ‘Na twee maanden mogen de bewoners kiezen op welke plek de straat definitief geknipt wordt: aan Ketshage of verder naar Destelbergen’, zegt Watteeuw. De maatregel past in de aanpak van het nieuwe stadsbestuur om Gent vlotter bereikbaar te maken. met de fiets.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio