Zelfgemaakte pijlen moeten allemaal weg

Wegenwerkers jagen op wegwijzers zonder vergunning

Wie met een pijl op de openbare weg reclame maakt, moet daar een vergunning voor aanvragen. Hoeveel van deze handelaars in Lichtervelde, Kortemark, Zwevezele en Ruddervoorde zouden dat hebben gedaan? Foto: kd

De zelfgeknutselde wegwijzers naar restaurants en ijssalons die je her en der op Vlaamse wegen ziet staan, moeten weg. Het personeel van het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de specifieke opdracht gekregen ze te verwijderen als ze er zonder vergunning staan.

Kleine zelfstandigen die wat extra volk naar het zomerse terras van hun theehuis of taverne willen lokken met een wegwijzer, denken voortaan beter twee keer na voor ze met een plank en een stuk touw aan de slag gaan. Ze riskeren het resultaat van hun geknutsel snel kwijt te raken, want het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) controleert er specifiek op en ruimt de ‘private bewegwijzering’, zoals dat officieel heet, consequent op.

Of de overtreders een boete riskeren en of ook bordjes naar trouwzalen risico lopen, dat leest u in Het Nieuwsblad van woensdag 7 augustus 2013.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees