Jaguar van 86.900 euro vliegt vanzelf in brand

De dure jaguar ging volledig in vlammen op. Foto: bfm

HERENTALS -

In Herentals is een gloednieuwe Jaguar van 86.900 euro spontaan in brand gevlogen. Jaguar stuurt een expert vanuit Groot-Brittannië om het voorval te onderzoeken.

86.900 euro kost het gloednieuwe F-sportmodel van Jaguar. Zonder opties. Sinds de eerste leveringen in juni zijn er in ons land tachtig van verkocht. Eén daarvan had nog maar 3.400 kilometer op de teller toen de eigenaar zondagnacht op de E313 in Herentals rook vanonder de motorkap zag kringelen. De man belde in paniek naar de garage in Herentals waar hij nauwelijks zes weken voordien zijn wagen had gekocht. Hij had nog net de tijd om zich langs de kant van de weg te plaatsen en uit zijn bolide te kruipen toen de wagen vuur vatte.

Doordat de Jaguar F voornamelijk is opgebouwd uit lichte metalen als aluminium, moest de brandweer van Herentals poederschuim gebruiken in plaats van water om het wrak te blussen. Maar ook de brandweer kon niet voorkomen dat de gestroomlijnde bolide in geen tijd werd herleid tot een rokende brok gesmolten aluminium.

Jaguar zit behoorlijk verveeld met het incident. ‘Zoiets is nog nooit gebeurd’, zegt Isabelle Michiels van Jaguar Belux. ‘We staan voor een raadsel. Een expertise moet aan het licht brengen wat er is gebeurd. Voor dat onderzoek zal zelfs speciaal iemand uit het moederhuis in Groot-Brittannië naar hier komen.’

Toevallig raakte de dag erna een andere Jaguar F betrokken in een verkeersongeval in Brugge. Daarbij kwam een 81-jarige vrouw om.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio