Quintana tekent bij, Rui Costa vertrekt mogelijk

Quintana tekent bij, Rui Costa vertrekt mogelijk

Foto: BELGA

De Colombiaan Nairo Quintana zal ook volgend seizoen bij de Spaanse wielerformatie Movistar rijden, ondanks interesse van onder andere Astana. Dat zegt de Guiseppe Acquadro, de manager van Quintana, aan Cyclingnews. Ook Dayer Quintana, de broer van de nummer twee uit de voorbije Ronde van Frankrijk zal Movistar komen vervoegen.

Quintana zal dankzij deze contractverlenging een serieuze loonsverhoging krijgen. Zijn salaris zou in de buurt liggen van twee miljoen euro, een getal dat het loonbriefje van Movistar-kopman Alejandro Valverde benadert. Quintana werd in de voorbije Tour tweede en won zowel het jongeren- als het bergklassement. De loonsverhoging wordt mede mogelijk gemaakt door de stijging van het budget van de Spaanse ploeg. Er wordt verwacht dat het communicatiebedrijf Movistar dat weldra bekend zal maken. Bovendien ligt ook een contractverlenging van drie jaar met de ploeg van Eusebio Unzue binnen de verwachtingen.

Het hogere salaris van Quintana zal wel zijn weerslag hebben op de rest van de ploeg. Zo zou de Portugees Rui Costa andere oorden mogen opzoeken, ondanks zijn twee ritzeges in de voorbije Tour en de eindoverwinning in de Ronde van Zwitserland. Costa vertelde dat hij na afloop van de Tour zou beslissen over zijn toekomst, maar voorlopig blijft het gissen naar zijn plannen. De Spanjaard Beñat Intxausti tekende wel bij, tot 2015 en zal een van de speerpunten zijn van Movistar in de Vuelta.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.