Zeven nieuwe winkels gepland op Carrefoursite

Tielt -

Er komen zeven nieuwe winkels op de Carrefoursite in de Fonteinestraat 41 in Tielt. Dat heeft het stadsbestuur goedgekeurd. Unizo is niet opgezet met de plannen.

Het schepencollege verleende deze week een bouwvergunning aan Redevco Retail Belgium voor de Carrefoursite in de Fonteinestraat. Er komen vijf nieuwe winkels. Daarenboven wordt de Carrefour verkleind en is er op die vrijgekomen ruimte aangevuld met de ruimte van de oude videotheek nog eens plaats voor twee winkels. Ook de parking wordt heraangelegd en zal plaats bieden aan 199 wagens.

‘De nieuwe winkels zullen goed zijn voor de consument, voor de tewerkstelling en voor de dynamiek in Tielt. Bovendien zijn er in Tielt vooral winkels met ofwel een goedkoop ofwel een duur aanbod. Nu bieden wij ook de middenklasse een aantal winkels aan’, zegt Simon Bekaert (SP.A), schepen van Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw.

Schoenwinkel niet ok

Joris Uyttenhove, CD&V-gemeenteraadslid en Unizo-voorzitter, was nooit een voorstander van het project. ‘Wij vinden niet dat het project een versterking is voor de centrumfunctie van Tielt. Bovendien vrezen wij de gevolgen voor de verkeerssituatie aan het gevaarlijke kruispunt.’ Toch wil Uyttenhove geen officieel standpunt innemen tot hij weet welke winkels er effectief komen. ‘Als daar bijvoorbeeld een meubelzaak komt, dan begrijpen we dat die zich niet vestigt in het centrum. Maar een schoenwinkel is er allerminst op zijn plaats’, zegt hij. Ook vreest Uyttenhove hinder voor de omwonenden.

Verhoogde centrumwaarde

Een aantal winkels plannen alvast hun komst naar de site. ‘Er komt een Eldi, een JBC, een ZEB en een Colora. Dat zijn winkels die zich nooit vestigen in het centrum. Bovendien heeft het vorige stadsbestuur altijd alle plannen tegengehouden om het centrum van Tielt te versterken’, zegt Bekaert. ‘Wij geloven dat het project de centrumwaarde van Tielt zal verhogen.’

Het stadsbestuur toont zich ook bereid om verkeerstechnische maatregelen te nemen om de veiligheid op het kruispunt tussen de Fonteinestraat en de Egemstraat te garanderen. Ook de hinder voor de omwonenden wil het stadsbestuur beperken. Aan de zijgevel van winkelunit 5, die het dichtst gelegen is bij de Poekebeekbron, worden leilinden geplant.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio