Elk jaar twee staatsbezoeken, waarvan één buiten Europa

Koning Filip wil de wereld zien

Koning Filip wil de wereld zien

Foto: pn

Koning Filip gaat (veel) meer reizen dan zijn vader, koning Albert. De kersverse vorst wil twee staatsbezoeken per jaar doen, waarvan één buiten Europa. Waarschijnlijk gaat het dan naar Japan of Turkije, maar eerst komen de buurlanden aan de beurt.

De kersverse koning Filip is op dit moment nog met vakantie op het Franse Ile d’Yeu. Maar na zijn eerstkomende publieke optreden – een bezoekje aan het Europees kampioenschap hockey in Boom op 17 augustus – wacht direct een bomvolle agenda. Eerst komen de blijde intredes in de verschillende provincies, vanaf de herfst zijn er ‘kennismakingsbezoeken’ aan de buurlanden, en wat later moeten daar officiële staatsbezoeken bijkomen, binnen en buiten Europa.

‘Dat is een groot verschil met vroeger’, zegt minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). ‘Koning Albert had die staatsbezoeken de afgelopen jaren afgebouwd, vanwege zijn gezondheid (zijn laatste bezoek dateert van 2011, aan Duitsland, maar dat bezoek duurde amper twee dagen, nvdr.). Maar koning Filip wil over de hele wereld reizen, zoals hij dat ook als prins al deed op economische missies.’

Lees alles over de reisplannen van onze koning in Het Nieuwsblad van donderdag 8 augustus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees