Bakkali duwt Zulte Waregem dieperik in

Zulte Waregem is er niet in geslaagd te stunten in de derde voorronde van de Champions League. Het maakte een betere beurt dan vorige week, maar PSV won met 0-3. Matavz, Bakkali en Maher scoorden.

Met Anderlecht krijgen we dit seizoen slechts één vertegenwoordiger in de Champions League, toch kunnen de Belgische fans een lichtpuntje noteren: Zakaria Bakkali, vorige week al sterk en vandaag auteur van een klassegoal.

Geen geloof

De 2-0 van vorige week leek onmogelijk goed te maken: Zulte Waregem werd er zo overklast dat een mirakel onmogelijk leek. Er waren dan ook amper 6.500 fans richting Astridpark afgezakt. Francky Dury zette Berrier op de bank, Skulason mocht wel starten. PSV startte met dezelfde elf als vorige week. Ook de jonge Belg Bakkali deed dus mee.

Een walk-over zoals vorige week in Eindhoven kregen we niet. De jongens van Dury deden het een stuk beter en speelden met meer aggressie. De eerste grote kans van de eerste helft was zelfs voor Leye. Hij moest scoren na een heerlijke dribbel van Conte, maar Skulason liep in de weg.

PSV loerde vooral op de counter. Zo kreeg spits Matavz een paar keer de kans om te scoren, maar doelman Bossut stond erg sterk te keepen en ging goed plat. Depay miste nog de grootste kans door een rebound naast de lege kooi te schuiven.

Bakkali

Na tien minuten in de tweede helft was het verhaal van Zulte Waregem helemaal gedaan. Colpaert sloeg de bal met de hand uit het doelvlak en kreeg een logische rode kaart. Matavz mocht de strafschop nemen en twijfelde niet: 0-1.

Bij de thuisploeg was de pijp helemaal uit. Ze moest nog de 0-2 en 0-3 toestaan. Eerst nadat Bakkali een voorzet van Depay heerlijk op de slof nam. Daarna nadat Maher de bal tergend traag voorbij Bossut kreeg. Naessens had daarvoor nog de kans om te milderen, maar miste jammerlijk.

PSV gaat dus naar de barrages van de Champions League, Zulte Waregem krijgt nu een herkansing in de barrages van de Europa League.

Corrigeer