Oost-Vlaams provinciebestuur wijst bewonersprotest af

Bouw woontorens aan Sint-Pieters kan dit najaar starten

De bouw van de twee woontorens aan het Sint-Pietersstation - officieel de Queen Towers - kan dit najaar starten. Het provinciebestuur heeft het bewonersprotest afgewezen en de bouwvergunning bevestigd. Tegen 2015 zouden de eerste van vierhonderd bewoners hun intrek kunnen nemen in de 90 en 68 meter hoge woontorens.

De plannen voor de twee torens werden op protest onthaald in de buurt rond de Koningin Fabiolalaan. Vastgoedfirma Optima bouwt samen met de nv Sofa, een vennootschap verwant met de NMBS, twee woontorens op de strook terrein naast de nieuwe Loveling-kantoortoren.

Buurtcomité Buitensporig diende een stapel bezwaarschriften in, maar Stad Gent keurde de bouwplannen goed. Protest bij het Oost-Vlaams provinciebestuur werd ook afgewezen. De deputatie bevestigde vorige week de bouwvergunning voor de Queen Towers.

‘De plannen zijn in overeenstemming met het ruimtelijk uitvoeringsplan. Op die plaats mag een slanke toren gebouwd worden’, klinkt de motivatie.

Kostprijs

Door de goedkeuring staat niets de bouwplannen nog in de weg. Optima wil al over enkele maanden starten met de bouw. ‘De eerste bewoners zullen er terecht kunnen in 2015’, klinkt het. De prijs van een appartement in de torens zal tussen 260.000 en 580.000 euro liggen.

In de twee torens - eentje van 90 meter hoog en eentje van 68 meter - zal plaats zijn voor 197 appartementen. Goed voor ongeveer vierhonderd bewoners. De hoogste toren wordt meteen de hoogste woontoren van Gent.

Meer over de plannen van Optima en de reactie van de bewoners in de gedrukte versie van De Gentenaar of in de digitale versie van De Gentenaar.

Hier meer informatie over het project Queen Towers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio