Tjak Tielen met twee teams naar Run to Walk Again

Tjak Tielen met twee teams naar Run to Walk Again

Twee teams, met elk een handbiker, doen mee aan de estafettetocht. Foto: pkk

Tielen/Tongerlo -

Tjak Tielen neemt weer deel aan de estafettetour Run to Walk Again op 13 en 14 september. Op 23 en 25 augustus organiseert de club enkele leuke activiteiten.

Vorig jaar al nam de Tielense jogging- en atletiekclub met een team deel aan de estafettetour Run to Walk Again door Vlaanderen. Tjak kon daarmee 6.200 euro verzamelen voor het goede doel, namelijk de ondersteuning van mensen met een fysieke beperking.

De club, die dit jaar haar dertigste verjaardag viert en intussen al zo'n 130 leden telt, neemt in september met twee teams – waarin telkens één handbiker – deel aan de nieuwe Run to Walk Again. Die estafettetour bestaat uit non-stop 337,56 kilometer lopen door Vlaanderen. De actie heeft dit jaar Marc Herremans als peter en Marieke Vervoort als meter.

De handbikers die dit jaar met Tjak aan de start staan, zijn Greet Balemans uit Gierle (die er vorig jaar ook al bij was) en Jef Helsen uit Tielen. Vertrekken en aankomen doen ze aan het Sportacentrum in Tongerlo.

Beide teams gaan minstens 3.000 euro verzamelen. Daarom plannen ze op vrijdag 23 en zondag 25 augustus allerlei sportieve en extra-sportieve activiteiten in en rond het ontmoetingscentrum aan de Kasteeldreef in Tielen. Vrijdagavond is het tijd om te feesten met verschillende dj’s. Op zondag staat van 9 tot 11 uur een vrije jogging/wandeltocht over 5, 10 of 20 kilometer op het programma. Bevoorrading en douches zijn daarbij voorzien. Zondagnamiddag kun je de inwendige mens versterken op een spaghettidag en een optreden van Vantenhaar. Je kunt ook steunen door een gift.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio