Steun buurtwerking Muide met een Muidemarcelleke

Martha de kip is de mascotte van de Muide Marcellekes van Wijs. Foto: Wijs

GENT - De Gentse firma Wijs, het vroeger Netlash, verkoopt vrijdagmiddag twee uur lang op internet speciale Muidemarcellekes om de buurtwerking in de wijk Muide te ondersteunen. Op de tijdelijke webshop Kipster.be worden de marcellekes vrijdagmiddag tussen 14u en 16u verkocht ten voordele van de vzw Rocsa.

Met Kipster wil Wijs de werking van de vzw Rocsa ondersteunen. 'Rocsa is een buurtwerking opgestart door en voor mensen van de Muide om jongeren en de mensen in de Muide te engageren', zeggen de mensen van Wijs vrijdag in een persmededeling.

Rocsa bouwde al een houten piramide 'de Piramuide' een een opvallende raket op de Muide. 'Ze worden gebruikt als ontmoetingsplaats. Projecten zoals de speel-TUIG route wil kinderen stimuleren in hun verbeelding', klinkt het.

Volkse wijk

'Als Muide-based bedrijf heeft Wijs een band met de volkse Gentse wijk en de lokale buurtwerking Rocsa vzw. De jaarlijkse hackathon die bij Wijs georganiseerd wordt, werd aangegrepen als gelegenheid om de buurtwerking een duwtje in de rug te geven.'

'Het doel van het project was om op 48 uur tijd een webshop in het leven te roepen met een uniek, lokaal geïnspireerd product: de Muidemarcellekes met prints van onze eigen Wijs-designers.'

Op vrijdagmiddag van 14u tot 16u kan je op Kipster.be terecht om een uniek Muide-Marcelleke te kopen. 'De Muidemarcellekes worden maar éénmalig verkocht, in beperkte oplage', zegt Wijs.

Koop hier uw eigen Muidemarcelleke en steun vzw Rocsa.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio