Izegemnaar liep Dodentocht in strijd tegen zeehondenjacht

Izegemnaar liep Dodentocht in strijd tegen zeehondenjacht

Help mee: stop de zeehondenjacht staat er op Adriaans T-shirt te lezen. Foto: if

BORNEM/IZEGEM -

Adriaan Seynaeve was 21 uur onderweg om 100 kilometer af te leggen tijdens de Dodentocht in Bornem. Maar met succes. Hij zette zijn strijd tegen de zeehondenjacht in de kijker.

Ruim elfduizend enthousiastelingen namen deel aan de Dodentocht in Bornem. Onder hen ook Adriaan Seynaeve (32) uit Izegem. Hij stapte de honderd kilometer niet enkel uit sportieve overwegingen. Hij wilde in de eerste plaats de strijd tegen de zeehondenjacht in de kijker zetten. Daarom droeg hij zijn zelfgemaakt T-shirt met opschrift ‘Help mee: stop de zeehondenjacht’. Onderweg zamelde hij geld in en zijn T-shirts zijn nog steeds te koop.

Met zijn actie steunt Adriaan The Seals of Nam, een organisatie die strijdt tegen de zeehondenjacht in Namibië, waar jaarlijks 80.000 jonge zeehonden doodgeknuppeld worden voor hun pels. Zijn deelname aan de Dodentocht is geslaagd. ‘Ik heb de finish gehaald en onderweg kon ik mijn doel duidelijk maken. In dat opzicht ben ik heel tevreden.’

Toch was het niet makkelijk. ‘Ik had last aan de knieën, telde vijf blaren op de voeten en moest me telkens opnieuw motiveren na een rustpauze. Vaak wou ik liever blijven zitten, maar het doel van mijn tocht zorgde toch dat ik kon blijven gaan’, vertelt Adriaan.

Hij wandelde non-stop van vrijdagavond om 21 uur tot zaterdag rond 17 uur. ‘Ik teerde vooral op noten en fruit en dronk heel veel water.’ De campagne tegen de zeehondenjacht loopt nog steeds. Sponsors en sympathisanten kunnen hun stem laten horen via www.veggieshop.be, het bedrijf van Adriaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio