WielrennenEliteENECO TOUR - Allrounder Tim Declercq mikt op een mooie plaats in eindklassement

‘Veel progressie gemaakt’

© Bart Vandenbroucke

Tim Declercq start met klassementsambities in de Eneco Tour, waarvan vandaag tussen

Koksijde en Ardooie de eerste etappe gereden wordt. ‘Ik kan op alle terreinen vrij goed uit de voeten. Ook mijn groot herstelvermogen is een troef’, zegt de Izegemnaar.

Michel Vanden Heede

‘Ik ben natuurlijk realistisch genoeg om te beseffen dat ik niet kan meedoen voor de zege. Maar mijn conditie is in orde. Hier en daar moet ik me kunnen tonen. Ik ben nergens een specialist in. Daarom start ik toch met de gedachte om in eerste instantie te mikken op het klassement. Al zal dat niet gemakkelijk zijn. Ik heb het deelnemersveld eens doorgenomen. De absolute top staat aan de start.’

De voorbije weken liet Declercq zijn waarde zien. Zeventiende in de Ronde van Wallonië, dertiende in de Ronde van Denemarken. Niet mis voor een tweedejaars. ‘Ik heb dit jaar vrij veel progressie geboekt. Als ik volgend seizoen nog eens zo'n sprong zou kunnen maken... Momenteel moet ik nog passen als de groten doorgaan in de finale.’

De renner van Topsport Vlaanderen-Baloise, die eind juni voor het tweede jaar op een rij de Internationale Wielertrofee in Oetingen won, is alvast blij dat hij alweer op hoog niveau actief is.

Handbreuk

Half april kwam hij zwaar ten val in de Tro Bro Léon, de beruchte Bretoense kasseiklassieker. De complexe handbreuk zorgde even voor paniek. ‘Het vijfde middenhandsbeentje was verbrijzeld en verplaatst. Aanvankelijk zagen de chirurgen een operatie niet zitten. Gelukkig is het uiteindelijk toch in orde gekomen. Ze konden met twee pinnen de grootste stukjes bot vastzetten. Grote blijvende hinder zal ik niet ondervinden.’ ‘Door die valpartij heb ik wel nog schrik. In de slotkilometers meng ik me liever niet in de clash tussen de spurtersploegen. Ik ga me op een andere manier nuttig trachten te maken voor onze sprinter Michael Van Staeyen. De ploeg mag me steeds vragen om onderweg op kop te sleuren. Dat werk doe ik met plezier.’ De ploegmaats van Tim Declercq in de Eneco Tour zijn Laurens De Vreese, Pieter Jacobs, Gijs Van Hoecke, Michael Van Staeyen, Sven Vandousselaere, Pieter Vanspeybrouck en Jelle Wallays, die gisteren nog deelnam aan het BK tijdrijden in Maldegem.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs