Volkskunstfestival met twee buitenlandse groepen

Grembergen -

Volkskunstgroep Reynout viert op vrijdag 16 augustus zijn 65ste verjaardag met een festival waarvoor twee professionele folkloregroepen uitgenodigd werden.

Elk jaar organiseert Reynout een festivalavond, telkens met binnen- en buitenlandse groepen. Om de vijf jaar wordt een groot festival op het getouw gezet. Dat is nu het geval.

De groep Conjunto Manavai brengt dansen, muziek en Polynesische ritmes die geworteld zijn in de cultuur van het Paaseiland. Zoals de Manavai op het eiland willen de mensen van de groep met hun dansen en muziek de mysteries van deze prachtige, verrassende en voorvaderlijke cultuur cultiveren.

De tweede groep, Khadris, komt uit Kalmykia, een autonome republiek van de Russische Federatie. Het repertoire van de groep omvat traditionele Kalmykdansen, oorlogsdansen en slangendansen, maar ook dansen die gebaseerd zijn op de Boeddhistische filosofie. Reynout zelf opent de avond met een eigen vendelcreatie, Goliath.

De voorstelling vindt plaats in de sporthal van de gemeentelijke basisschool Het Kraaiennest.

De show start om 20 uur. Er zijn geen voorbehouden plaatsen, maar kaarten kunnen in voorverkoop (6 euro) besteld worden op 0472-39.61.10 of via reynout@telenet.be.

Kinderen tot 12 jaar krijgen een gratis zitplaats.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio