Vacansoleil geeft hoop voor 2014 op

Het ziet ernaar uit dat Vacansoleil-DCM geen nieuwe hoofdsponsor vindt voor volgend seizoen. Manager Luijkx zou wel graag in 2015 een nieuwe WorldTour-ploeg leiden. Björn Leukemans, Frederik Veuchelen en Willem Wauters mogen op zoek naar een nieuwe ploeg.

‘Ik schat de kans dat er een sponsor voor 2014 gaat tekenen niet groot’, aldus Daan Luijkx aan het Nederlandse persagentschap ANP. De voorbije maanden hield hij er steeds de moed in een opvolger te vinden voor Vacansoleil, de hoofdsponsor die na dit seizoen afhaakt, maar nu lijkt hij de handdoek te gooien. ‘We blijven er echt nog alles aan doen, maar dat is alleen een mogelijk scenario als een kandidaat-sponsor voor 1 september tekent. Het jaar 2014 willen we dan overbruggen met een jonge talentvolle ploeg om vervolgens te bouwen aan een verhaal op WorldTour-niveau richting 2015.’

De renners hebben te horen gekregen dat ze op zoek mogen naar een nieuwe ploeg. ‘We willen graag dat alle belanghebbenden goed terechtkomen. Vandaar dat we ook al vroegtijdig de eerste signalen hebben gegeven’, zegt Luijkx. Björn Leukemans bevestigde dat voor de start van de openingsrit in de Eneco Tour. ‘Bij Vancansoleil-DCM blijven is geen optie meer’, aldus Leukemans. ‘Dit verhaal gaat volgend seizoen niet meer door. Ik ben nu alle opties aan het aftasten.’ Er zouden enkele contacten zijn in Frankrijk, al zou Leukemans bij de ploeg van Luijkx willen blijven mocht er alsnog een oplossing uit de lucht komen vallen. Philippe Gilbert zei zondag dat hij Leukemans tevergeefs had aangeboden bij BMC.

Thomas De Gendt zit in een speciale situatie. Hij heeft nog een doorlopend contract bij Vacansoleil-DCM, maar als de ploeg niet in de WorldTour blijft, kan hij dat eenzijdig opzeggen om naar een andere WorldTour-ploeg te gaan. Zijn manager heeft al contacten, maar kon tot dusver niet gericht onderhandelen. Vanaf gisteren kan dat dus wel.

Kris Boeckmans raakte onder dak bij Lotto-Belisol. Frederik Veuchelen zou dolgraag dezelfde richting uitgaan. Willem Wauters kwam voor één jaar op voorspraak van zijn trainingsmaat Thomas De Gendt. De Nederlandse broers Boy en Danny Van Poppel zouden naar Trek kunnen. Lieuwe Westra trekt naar Astana.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.