Sebastien Dockier helemaal vergroeid met hockeystick

Sebastien Dockier helemaal vergroeid met hockeystick

Sebastien is helemaal klaar voor het EK. Foto: evb

Putte / Keerbergen -

Sinds zijn vierde is hij bezeten door de hockey: Sebastien Dockier (23) kreeg de sport via zijn vader met de paplepel ingegeven. Nu is hij een van de sterkhouders van de nationale ploeg.

Sebastien is al vijf jaar trainer bij de Hockey Tigers in Keerbergen en speelt bij Beerschot THC.

Hij tekende pas bij voor het volgende seizoen. Toch hoopt hij over twee jaar de grens te kunnen oversteken en in Nederland te gaan spelen. ‘Dat is natuurlijk het hockeyland bij uitstek’, legt hij uit. ‘Ik begrijp ook dat onze nationale coach Marc Lammers hoopt dat onze hockeyvelden in België bemand blijven door Belgische toppers, maar om ons nog te verbeteren, moeten we misschien wel uitwijken.’

Door de resultaten van zowel de nationale vrouwen- als mannenploeg, ziet Dockier de populariteit van de sport stijgen in België. ‘Akkoord, we halen nauwelijks de nationale televisie, maar ik merk bijvoorbeeld zoals hier in Keerbergen dat het ledenaantal alsmaar stijgt. En, de wedstrijden op het EK in Boom worden live uitgezonden. Dat is al een grote stap in de richting naar meer bekendheid. Als een sport populair wordt, kunnen de nationale media er bijna niet onderuit hieraan meer aandacht te besteden’, zegt de aanvaller.

Sebastien is grootgebracht op het hockeyveld. ‘Mijn vader die nu bij de veteranen speelt, haalde in zijn glorietijd een hoog niveau. Zo ben erin gerold op mijn vierde. Eigenlijk speelt iedereen langs vaders kant hockey: mijn zus, mijn neven en nichten en zelfs mijn tantes.’ De snelheid en het teamgegeven van de sport vindt hij belangrijk. ‘Hockey is sneller dan voetbal en is de mooiste sport die er bestaat’, besluit hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio