Echtgenote Syrië-strijder speelt zelfs leefloon kwijt

De Wever raakt Syrië-strijders in hun portemonnee

De Wever raakt Syrië-strijders in hun portemonnee

Op vraag van Bart De Wever controleert de politie op tal van adressen of er geen jongeren naar Syrië zijn vertrokken. Foto: imageglobe

ANTWERPEN -

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) draait zoals gewaarschuwd de geldkraan dicht voor inwoners van zijn stad die in Syrië vechten. Ook hun familie wordt in hun portemonnee getroffen. Zo heeft het Antwerpse OCMW het leefloon geschorst van een echtgenote van een berucht Syrië-strijder.

De Wever kondigde al in juni aan dat de geldkraan dicht zou gaan voor wie dacht in Syrië te moeten gaan vechten. En nu zijn de eerste voorbeelden in de praktijk er. Zo heeft het Antwerpse OCMW beslist om het leefloon van de echtgenote van een Syrië-strijder te schorsen. Dat bedroeg zo’n 1.000 euro per maand.

De vrouw woont met haar drie kinderen in een sociale woning op het Antwerpse Kiel. Haar man Saïd M’nari, een berucht lid van Sharia4Belgium, vertrok in mei naar Syrië. Zijn stempelgeld werd kort daarna geschorst.

Lees alles over het nieuwe beleid van Antwerps burgemeester De Wever in Het Nieuwsblad van zondag 18 augustus: ‘Wie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rusland ging vechten, is hier nadien ook niet opnieuw met open armen onthaald.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio