Organisator van exclusieve feestjes heeft 300.000 euro aan schulden

Ooit populairste Vlaming op Twitter, nu failliet

Mathieu De Ruyck (23), ooit de populairste Vlaming op Twitter en organisator van naar zijn zeggen de ‘meest exclusieve feestjes’, is failliet verklaard. Zijn laatste grote project, het Bal der Bals in Flanders Expo in Gent, flopte zodanig dat hij met een financiële put zat. ‘Lastercampagnes op het internet werden me fataal’, beweert De Ruyck.

Het Bal der Bals, afgelopen mei in Flanders Expo in Gent, werd aangekondigd als ‘groots’ en ‘compleet uitverkocht’. Meer dan achtduizend bezoekers werden er verwacht, maar zoveel zijn er nooit opgedaagd. Zelfs niet nadat duizenden tickets gratis werden weggegeven.

Flop der Flops

De feestgangers die wel opdaagden, spuwden hun gal op het internet. Over wachtrijen op het moment dat er nauwelijks iemand binnen was, en over de veel te dure vestiaire en dito drank. Het Bal der Bals werd laconiek omgedoopt tot de Flop der Flops. De Ruyck, ook oprichter van Bal du Zoute en Bal van Gent, bood achteraf zijn excuses aan.

Anderhalve maand later, eind juni, vroeg de jonge evenementenorganisator het faillissement van zijn vennootschap DR Projects aan bij de Gentse rechtbank van koophandel. Hij zou 300.000 euro aan onbetaalde facturen hebben openstaan. De Ruyck kon het nieuws tot afgelopen weekend stilhouden en maakte intussen actief reclame voor het Bal van Gent in november.

Lees de reactie van Mathieu De Ruyck in Het Nieuwsblad van maandag 19 augustus.

Corrigeer

MEER NIEUWS