Standard grijpt gevleide zege tegen ongelukkig OHL

Standard blijft alleen leider in de Jupiler Pro League met het maximum van de punten. Na een erg zwakke wedstrijd versloegen de Rouches in eigen huis Oud-Heverlee Leuven, dat geen loon naar werken kreeg.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In een erg matige eerste helft voetbalden Standard en Oud-Heverlee Leuven welgeteld vier doelrijpe kansen bij elkaar. De thuisploeg was een schim van het flitsende team van vorige week op Genk en OHL kwam complexloos voetballen op Sclessin. In de beginfase waren het zelfs de bezoekers die het balbezit opeisten. Kawashima moest dan ook ingrijpen op een kopbal van Ludovic Buyssens. Standard zette daar een actie van De Camargo tegenover, maar de Belgische Braziliaan werd door Robson van het openingsdoelpunt gehouden. Buyens en Kanu deden niet voldoende met de overige twee kansen in de eerste helft.

Gelukkige voorsprong
De Rouches moesten in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en daarom bracht Luzon Cissé op het veld in plaats van een teleurstellende Özturk. Nog voor Cissé zijn plek goed en wel had gevonden op het veld, stond Standard al op een erg gelukkige voorsprong: Ludovic Buyssens werkte een hoekschop van Mujangi Bia ongelukkig in eigen doel: 1-0.

Ondanks de voorsprong ging het spelpeil niet meteen de hoogte in bij de thuisploeg. Wel integendeel, het waren de bezoekers die het meeste doelgevaar creëerden. Standard speelde met vuur, maar gelukkig voor de leider in de Jupiler Pro League misten Azevedo en Thompson hun pogingen. Met nog twintig minuten op de klok kon Mujangi Bia de Rouches ei zo na op een gevleide dubbele voorsprong brengen, maar zijn bal trof de paal. In de herneming vond de ingevallen Batschuayi doelman Bailly op zijn weg.

Geen loon naar werken voor OHL
Oud-Heverlee Leuven bleef moedig op zoek naar een doelpunt, maar de bezoekers kregen geen loon naar werken tegen een slordig Standard. In de blessuretijd schreeuwden de Leuvenaars nog om een penalty na handspel van in de zestien, maar scheidsrechter Boucaut bedankte Bandalovski met een gele kaart voor protest. Even later pakte de gefrustreerde verdediger nog terecht rood na een aggressieve tackle op Batshuayi.

Ondanks een heel erg povere wedstrijd blijft Standard zo alleen leider in de Jupiler Pro League met twaalf op twaalf. Oud-Heverlee Leuven blijft samen met vier andere ploegen laatste.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.