Food

Nieuwe ‘Duvel Distilled’ op 5.000 exemplaren verspreid

Nieuwe ‘Duvel Distilled’ op 5.000 exemplaren verspreid

Brouwerij Duvel Moortgat heeft voor de tweede keer ‘Duvel Distilled’ voorgesteld: een gedistilleerde, beperkte variant van haar Duvelbier. De drank, met whisky-achtige allures, heeft zes jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Geïnteresseerden moeten zich online registreren om kans te maken op 1 van de 5.000 halveliterflessen.

Sinds 2006 wordt bij de Puurse brouwerij gewerkt aan Duvel Distilled, waarbij nagenoeg alle Duvelingrediënten met uitzondering van hop door Filliers werden gedistilleerd tot een sterke drank van 40 procent. Het resultaat liet men vervolgens zes jaar lang in eikenhouten vaten rijpen.

Bittere afdronk, fruitige neus

‘We denken dat enkel de geoefende drinkers Duvel gaan herkennen. Duvel Distilled wordt gekarakteriseerd door een zachte, niet bittere afdronk, met een fruitige neus’, stelt brouwmeester Hedwig Neven. Er werd ook gesproken over een bloemig aroma met vanilletoetsen. ‘We kregen bij de vorige editie uit 2009 al positieve commentaar van whiskyliefhebbers. Nu hopen we dat we dat nog hebben kunnen verbeteren.’

Verkeersproblemen

De drank met een alcoholpercentage van 40° en een strogeel en transparant uitzicht wordt in een beperkte oplage van 5.000 genummerde halveliterflessen op de markt gebracht. ‘Om lange wachtrijen en verkeersproblemen te vermijden zoals bij de verkoop van de driejarige versie in 2009, moeten de kopers zich deze keer registreren via de online webshop op duvel.be’, stelt hoofd van de brouwerij Michel Moortgat. De eerste 5.000 kopers krijgen hun fles in ruil voor 39 euro in november thuisgestuurd.

Hoewel de brouwerij geen vaste traditie wil creëren, sluit het toekomstige, dergelijke acties niet uit.

Corrigeer