Oud-burgemeester Frans Moeyersoon overleden

Lebbeke -

Frans Moeyersoon, oud- schepen en burgemeester van Lebbeke, overleed in zijn woning in de Grote Snijdersstraat. Moeyersoon, een geboren Herdersemnaar, werd 88.

Moeyersoon stapte als CVP’er met ACW-stempel in de lokale politiek in 1970. Als dertiende kandidaat op de CVP-lijst sleepte hij 650 stemmen in de wacht, goed voor een schepenzetel in een bijzonder tumultueuze nasleep van de verkiezingen, gekenmerkt door klachten en trammelant binnen sommige partijen. Zes jaar later, toen de verkiezingen de fusie van Lebbeke met Wieze en Denderbelle inluidden, trok Moeyersoon de CVP-lijst en werd hij eerste schepen in een coalitie met de PVV. Na de verkiezingen van 1982 werd hij burgemeester, ook in 1988 bleef hij burgemeester. In 1993 volgde André Tirez volgde hem op.

Frans Moeyersoon was ooit een gewaardeerd kaatser en zijn grootste plezier beleefde hij aan de Harmonie Sint-Cecilia, waarvan hij secretaris en voorzitter was. Hij wordt op vrijdag 23 augustus om 11.15 uur in de kerk van Heizijde ten grave gedragen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio