Eén festivalganger op vier laat tent achter op Pukkelpop

Eén festivalganger op vier laat tent achter op Pukkelpop

Foto: ppn

De oproep van de Pukkelpop-organisatie aan festivalgangers om hun tent niet achter te laten op de camping, heeft weinig opgeleverd. Ook dit jaar keerde één Pukkelpopper op de vier zonder zijn of haar tent terug naar huis.

Voor de aanvang van Pukkelpop deed de organisatie een opvallende oproep via haar website en (sociale) media. ‘Neem je tent weer mee na het festival’, klonk het. De immense afvalberg die steeds achterblijft na het festival is slecht voor het milieu en dus trachtte de organisatie er met de oproep komaf mee te maken.

De oproep heeft echter weinig uitgehaald, meldt De Morgen. Liefst één Pukkelpopper op de vier koos ervoor om zijn of haar tent te laten staan op de camping en niet mee te nemen naar huis. Daarmee wordt de trend van de voorbije jaren gewoon voortgezet.

‘Love Your Tent’, de campagne die in het leven geroepen werd om de afvalberg te verkleinen, becijferde dat dit jaar op de tien grootste festivals in Europa al 100.000 niet-recycleerbare tenten achtergelaten werden. Alles samen zijn die goed voor 400 ton afval, net iets minder dan tijdens tien dagen Gentse Feesten.

Wat er nu met de tenten gedaan zal worden, is niet duidelijk. Het Deense Roskilde-festival gaf Pukkelpop alvast een mooi voorbeeld: de organisatoren ruimen daar alle tenten op en kijken ze na, wassen alle slaapzakken en delen die daarna uit aan daklozen en mensen in armoede in het land.

Corrigeer

MEER NIEUWS