Oudste bewoonster van Meetjesland overleden

Oudste bewoonster van Meetjesland overleden

Georgette Matthys werd 108 in maart van dit jaar. Foto: osw

Lovendegem -

In Home Diepenbroeck in Lovendegem is Georgette Matthys overleden. Met haar 108 jaar was ze de oudste inwoonster van het Meetjesland.

Toch was Georgette geen echte Meetjeslandse, want pas toen ze 101 werd, verhuisde ze vanuit Gent naar home Diepenbroeck in Lovendegem. Toen ze 102 werd en bezoek kreeg van burgemeester Chris De Wispelaere (CD&V), voorspelde ze al: ‘Gij gaat hier nog veel mogen komen’. Ze hield woord. Ook de zes jaar die volgden, kreeg ze bloemen van het college.

Voordien woonde ze al die tijd in haar huisje in de Wilgenstraat in Gent. Tot haar 12 jaar ging Georgette naar school, onmiddellijk daarna ging ze aan de slag in de textielfabriek. ‘Altijd gewerkt, nooit verliefd geweest en nooit drinken’ zo vatte ze haar elixir samen om zo oud te mogen worden. Maar elke keer dat ze de burgemeester mocht kussen, zei die laatste steevast met een knipoog: ‘ik geloof nooit dat gij nooit verliefd zijt geweest!’

Bijna oudste belg

De laatste jaren lieten haar zicht en gehoor het wel wat afweten, maar pas op haar 108ste verjaardag in maart dit jaar bleek ze zichtbaar achteruit gegaan. Met haar 108 lentes was ze ook amper een jaartje verwijderd van het record van de Meetjeslandse ouderdomskampioene Irma Notteboom uit Eeklo, die in 2007 de kaap van de 109 overschreed en zich tot haar overlijden de oudste Belg mocht noemen. Martha De Muynck uit de Eentveldstraat in Knesselare wordt volgende maand 105 en is vermoedelijk nu de oudste inwoonster van het Meetjesland. Kort geleden vertelde ze nog dat ze in de warme julimaand een klein beetje last had van de warmte, maar verder verkeert ze nog in supervorm.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio