Billy The Kill kapt ermee

Billy The Kill kapt ermee

Niels Van Cauteren en Stijn Smet kiezen een nieuwe muzikale richting. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

De Sint-Niklase powerrockband Billy The Kill houdt ermee op. De band speelde in het verleden nog het voorprogramma van Jon Bon Jovi en Channel Zero.

De jonge snaken van Billy The Kill beroerden twee jaar geleden de snaren voor maar liefst 30.000 mensen in Zeebrugge. De band rond frontman Niels Van Cauteren speelde er complexloos het voorprogramma van de Amerikaanse rocklegende Jon Bon Jovi en maakte indruk.

Eerder dat jaar had Billy The Kill ook al opgewarmd voor de Belgische metaltrots Channel Zero en maakten ze verschillende keren het mooie weer op het punkrockfestival Groezrock in Meerhout. De band tekende een platencontract bij CNR/Roadrunner Records en bracht vorig jaar zijn tweede langspeler uit.

Achter dat alles wordt nu een punt gezet. Billy The Kill gooit het over een compleet andere boeg. ‘We hadden het gevoel dat we in de stijl die we brachten het plafond hadden bereikt’, vertellen zanger Niels Van Cauteren en bassist Stijn Smet. ‘We moesten proberen om onszelf opnieuw uit te vinden en het resultaat daarvan klonk helemaal anders. De nummers die we nu maken, hebben een jarentachtiggeluid en vallen eerder onder de noemer new new wave. We blijven trouw aan onze catchy zanglijnen, maar verwerken nu veel meer elektronica in onze nummers. Een voorprogramma van harde acts als Bon Jovi of Channel Zero zit er door onze koerswijziging niet meer in. Bands als Goose, Daft Punk, Muse of The Killers sluiten nu meer aan bij de muziek die we brengen.’

De ommekeer betekent niet dat de band uit elkaar valt. De vijf muzikanten slaan allemaal samen de nieuwe richting in.

‘We wilden met Billy The Kill geen groep worden met duizend gezichten’, zeggen Van Cauteren en Smet. ‘We willen absoluut geen fans ontgoochelen en daardoor kiezen we ook voor een nieuwe naam. Daar zijn we nog volop naar op zoek.’

Billy The Kill treedt op 24 augustus om 15 uur voor de laatste keer op met ‘oude’ nummers. Het concert vindt plaats op de binnenkoer van sneakerstore Tarmak in de Stationsstraat in Sint-Niklaas.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio