VOETBAL4DE KLASSE A - Vincent Bostoen wint met Winkel Sport eerste topper tegen KVK Westhoek

‘Moet ons boost geven’

‘Moet ons boost geven’

Brandon Delneste (Westhoek) houdt Kenny Heytens (Winkel) van zich af. Foto: Bart Vandenbroucke

Menen -

Winkel Sport zette de eerste topper naar zijn hand. De rood-zwarten keken tegen de gedoodverfde titelfavoriet KVK Westhoek lang tegen een 0-1 achterstand aan. Maar uiteindelijk waren de vrijschoppen van Vincent Bostoen opnieuw beslissend.

Vincent Bostoen heeft altijd al een goede traptechniek gehad. Dat ondervond de bezoekende doelman Peter Mollez nog maar eens aan de lijve. De ex-doelman van KV Kortrijk verkeek zich twee keer op een vrijschop van Bostoen, die daarmee aan de basis lag van de Winkelse zege.

‘Dat Mollez twee keer grandioos in de fout ging, zou ik niet durven zeggen’, reageert de 34-jarige maar nog lange tijd niet versleten Vincent Bostoen. ‘Mijn eerste vrijschop zat heel diep. Voor een doelman was het zeker niet gemakkelijk om die bal te pakken. Toegegeven, het tweede doelpunt mag de Ieperse doelman op zijn pet schrijven. Daarom is onze zege niet alleen te wijten aan de fouten van Peter Mollez.’

Winkel had tegen Westhoek wat tijd nodig om onder stoom te geraken. ‘Of de bekerwedstrijd van vorige zondag nog in de benen zat?’, herhaalt Bostoen. ‘Mogelijk hadden we de verlengingen nog niet volledig verteerd en kwamen we met stramme benen aan de aftrap. Maar wellicht lag het aan de zenuwen. De eerste match is altijd iets speciaals. Zeker als je meteen tegen titelfavoriet KVK Westhoek moet starten. In onze eerste wedstrijd van de voorbereiding verloren we tegen hen met 3-1. We wisten dus vooraf dat het een moeilijke karwei ging worden. En dat werd het ook. Gelukkig voor ons pakten we de drie punten. Dit moet ons uiteraard een boost geven.’

‘Daarom zou ik nog niet gewagen van een geslaagde start. Pas na een vijftal wedstrijden zullen wij weten of we goed of slecht uit de startblokken schoten’, besluit Bostoen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio