Kleuterschool met scheuren te onveilig

De Onderstraat is afgezet. Door de scheuren dreigt de school in te storten. Foto: lva

Gent -

De scheuren in het gebouw van de kleuterschool van het Francois Laurentinstituut zijn de voorbije weken nog groter geworden. Daardoor starten de kleuters het nieuwe schooljaar in een schoolgebouw in de Abeelstraat.

In het gebouw in de Onderstraat werden begin juli scheuren vastgesteld. De peuters van de Dulle Grietjes verhuisden toen al naar de overkant van de straat. Er werd een toegangsverbod ingesteld voor de peutertuin en de kleuterschool en de straat werd afgesloten.

Omdat de scheuren sindsdien nog erger werden, is besloten dat de kleuters hun nieuwe schooljaar starten in de Abeelstraat 16, waar vroeger Freinetschool De Wingerd zat. De 120 kleuters kunnen er gebruikmaken van zes kleuterklassen en een speelplaats. Ook de buitenschoolse opvang kan er terecht. De peuters van de Dulle Grietjes verhuizen naar kinderopvang Nieuwland. Voor de leerlingen van het lager verandert er niets. Zij blijven in de Onderstraat 10.

Wat er met het gebouw moet gebeuren - renoveren of slopen - wordt nu door experts onderzocht.

Aansprakelijk

Juridisch wordt ook uitgezocht wie aansprakelijk is voor de scheuren in het gebouw: de stad, aannemer Real Estate of TMVW. Naast het schoolgebouw heeft Real Estate een grote bouwput gegraven voor het nieuwe shoppingcenter tussen de Onderstraat, de Lange Munt en de Vrijdagmarkt. Ook was er op 6 juli in de Onderstraat een lek in de waterleiding met een wegverzakking tot gevolg.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio