Bloemenstoet en chef Nuyens zijn ‘best bewaarde geheim’

Britse pers vol lof over Blankenberge

De bloemenstoet van dit weekend is een must see volgens The Daily Telegraph: ‘Meer dan vijftig praalwagens, uitbundig versierd met honderdduizenden verse bloemen, vergezeld door muziekkorpsen, dansende kinderen en vrouwen in kleding volgens het thema van dit jaar, musicals.’ Foto: nmi

Blankenberge - Als het van de Britse krant The Daily Telegraph afhangt, moeten hun landgenoten massaal naar Blankenberge oversteken. De bloemenstoet van dit weekend wordt geroemd als ‘het best bewaarde geheim van West-Vlaanderen’, en eten moeten ze zeker doen bij sterrenchef Philippe Nuyens.

The Daily Telegraph wijdde woensdag een halve pagina aan Blankenberge. Er is niet alleen het zandsculptuurfestival, maar ook de bloemenstoet die op de laatste zondag van augustus door de badstad trekt.‘ Blankenberge is een levendige en bruisend badstad die gemakkelijk bereikbaar is met de wagen vanuit Frankrijk via de A16 en A10, of met de Eurostar’, lezen we. De krant prijst ook de hotels Aazaert, Saint Sauveur, Du Commerce, Corner House en Tropicana aan.

Andere aanraders zijn volgens de Britse krant een wandeling langs de zeedijk, de cafés aan de haven, de wekelijkse markt, het casino en het Belle Epoque Centrum.

Diensthoofd Toerisme Linda Demey reageert aangenaam verrast. ‘We zijn zeer vereerd dat de Britse krant onze badstad noemt als dé te bezoeken kustgemeente’, zegt ze. ‘De Britten die wij nu over de vloer krijgen, zijn toeristen die oog hebben voor cultuur, gastronomie en de betere hotels.’

Alles op wandelafstand

Wat volgens haar de Britten vooral aanspreekt, is dat alles op wandelafstand ligt. ‘De hotels liggen in het centrum, en wie daar zijn overnachtingen boekt, bereikt zeer gemakkelijk de haven en de Pier. Naar aanleiding van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog verwachten wij trouwens dat heel wat Britten Blankenberge vanaf volgend jaar als uitvalsbasis zullen gebruiken.’

Sterrenchef Philippe Nuyens kreeg de voorbije maanden opmerkelijk meer Britten in zijn restaurant. ‘Ik heb nooit de mensen van The Daily Telegraph gezien, maar ik ben aangenaam verrast dat mijn restaurant naar voren wordt geschoven’, zegt hij. ‘Het gaat om een beter publiek, dat meestal kiest voor visgerechten. Kennen ze het product niet, dan geeft mijn echtgenote hen uitvoerig uitleg in het Engels. Wij zijn al tien jaar bezig en de combinatie tussen kwaliteit, prijs én de nodige uitleg werpt ook zijn vruchten af bij de Britten.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio