Cercle haalt met Joris Delle nieuwe doelman binnen

Cercle haalt met Joris Delle nieuwe doelman binnen

Foto: blg

Brugge -

Grote opschudding gisteren bij Cercle Brugge waar met Joris Delle verrassend een nieuwe keeper werd voorgesteld. Delle zette donderdag zijn handtekening en trainde gisteren al mee. Vermoedelijk speelt hij zondag al op Genk.

Delle kreeg zijn opleiding bij Metz en kwam vorig seizoen naar OGC Nice waar hij twaalf matchen in de basis stond en drie bekermatchen speelde. ‘Door de uitsluiting van de eerste keeper kwam ik ook een paar keer van de bank’, zegt de vriendelijke keeper, die voor één jaar wordt uitgeleend. ‘Ik ben blij met Cercle en de kans die ze mij geven. Ik moet kunnen spelen want David Ospina is titularis in Nice en tekende voor twee jaar bij, het is de bedoeling dat ik hem later opvolg’, aldus Delle.

De komst van Delle betekent wel het einde van Bram Verbist bij Cercle. De Antwerpenaar was aan zijn zevende seizoen bezig en zijn contract loopt eind dit seizoen af. ‘Uit respect voor Bram, die 30 jaar is en altijd eerste keeper was, willen we hem de kans geven om transfervrij te vertrekken’, aldus technisch manager Sven Jaecques. Verbist trainde gisteren niet mee en krijgt vrij voor maandag.

Cercle wil verder nog een box-to-box middenvelder. Het ziet er naar uit dat de Fransman Malaury Martin een goede kans maakt. Martin traint al meer dan een week met de B-kern van Cercle en liet een goede indruk in de oefenmatch tegen Eernegem.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio