‘Vive la Tarte’ maakt American dream waar in San Francisco

Facebook, Pinterest en co zijn wild van Belgische taartjes

Een vertrouwd gezicht in Silicon Valley: het oranje Vive la Tarte-busje. Foto: if

Twee Brusselaars met West-Vlaamse roots maken in San Francisco hun eigen American dream waar. Elke maand leveren Arnaud en Julie in hun knaloranje VW-busje tot 1.500 zoete en hartige taarten aan hippe bedrijven als Facebook, Pinterest of WhatsApp. Met dank aan Twitter.

Drie jaar geleden werden Arnaud Goethals (32) en Julie Vandermeersch (31) tijdens hun huwelijksreis verliefd op Californië, en vooral op San Francisco. ‘De dynamiek en de innovatiekracht van de regio spraken ons enorm aan en algauw groeide de idee om hier zelf een bedrijfje op te starten’, zegt Arnaud. ‘De overvloed aan biologische producten in de streek en de nabijheid van de Californische wijnregio, die ook andere ambachtelijke voedingsproducten als kaas en olijfolie doet boomen, overtuigde ons van het feit dat we met taarten ons brood konden verdienen. Zoete én hartige taarten, met de focus op kwalitatieve ingrediënten, seizoensgebonden, lokaal en biologisch.’

Een kleine twee jaar later is Vive la Tarte – ‘Frans klinkt Amerikanen altijd gastronomischer in de oren’ – het kleine appartementje van het koppel ontgroeid en heeft het bedrijf al zes bakkers in dienst. ‘Onze typische werkdag start om vijf uur met het bereiden en bakken van onze producten – zo’n 1.000 à 1.500 per maand ­– en eindigt laat, na het leveren bij onze laatste klanten. Vermoeiend, maar wel boeiend. De overgang van een leven als bedrijfsconsultant naar dat van taartenbakkers was drastisch, maar we hebben het gevoel dat alles kan en dat we iets bijzonders realiseren’, zegt Julie.

De twee hebben het zelfs tot in promofilmpjes van Microsoft en Twitter geschopt.

Lees alles over 'Vive la Tarte' in Het Nieuwsblad van zondag 25 augustus.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees