Estw bestrijdt windpokken

Sint-Niklaas -

De vzw Estw (Eline's Strijd Tegen Windpokken) wil correct informeren over windpokken. Het is belangrijk dat ouders weten dat er een vaccin tegen windpokken bestaat.

Windpokken zijn helemaal niet zo onschuldig. Dat ondervonden zes Vlaamse moeders van wie er drie zelfs hun kind verloren. Eén van hen is Ann Dobbelaer uit Sint-Niklaas, die haar dochtertje Eline door de ziekte verloor.

In Amerika bestaat er een vaccinatieschema waardoor er nauwelijks gezondheidsproblemen of overlijdens zijn door deze ziekte. In België ligt dat anders.

‘Te laat vernamen ik en mijn man dat er een vaccin tegen windpokken bestaat’, zegt Ann Dobbelaer.

De vzw Estw (Eline's Strijd Tegen Windpokken) neemt correcte informatieverstrekking ter harte. Het is belangrijk dat ouders weten dat er een vaccin tegen windpokken bestaat en zij er zelf over kunnen oordelen of een vaccin voor hun kind verantwoord is. Die info wordt via de vzw (website) verstrekt.

Estw plant steunacties. Er worden flyers verdeeld via De Groene Doos (geschenkpakketten).

‘En mijn vriendin Joke Ivens heeft een lied geschreven, Eline's Song’, zegt Ann Dobbelaer. De cd wordt verkocht aan 5 euro kost.

Het nummer kan ook worden gedownload via Itunes of CD Baby voor 0,99 euro. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Estw.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio