Politie verstopt flitsers in vuilniszakken

BRUSSEL -

De Brusselse politie vermomt sinds kort flitsers als vuilniszakken. Met succes. ‘De toestellen betrappen op deze manier tot 30 procent meer snelheidsovertreders’, bevestigt commissaris Thierry Vandenhoute, directeur van de Verkeersafdeling van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene.

Het idee om de flitser onder een plastic vuilniszak te steken, is toevallig ontstaan. ‘Wij hadden onze flitser in het Ter Kamerenbos opgesteld toen het plots begon te regenen. Zo’n toestel kost toch om en bij de 65.000 euro. Dus zochten de operatoren naar een middel om de radar tegen de regen te beschermen. Arbeiders die in de buurt bomen aan het snoeien waren, schoven hen een groene vuilniszak toe. Die werd over de flitser getrokken. En kijk: het aantal geflitste weggebruikers nam meteen aanzienlijk toe. Sindsdien gebruiken wij de truc met de plastic hoes systematisch, regen of geen regen’, aldus commissaris Vandenhoute.

De ‘vuilniszakflitser’ tijdig opmerken, is haast onbegonnen werk. Lees alles over de nieuwe flitscamera in Het Nieuwsblad van donderdag 29 augustus.

Corrigeer

NIEUWS