Buurt zet schouders onder wijkproject De Loods

Buurt zet schouders onder wijkproject De Loods

In de namiddag volgde een debat over de toekomst van de loods en de wijk met burgemeester Hans Bonte en enkele schepenen Foto: if

Vilvoorde -

De wijk Broek in Vilvoorde heeft met een buurtfeest alle inwoners bedankt die zich inzetten om ‘De Loods’ nieuw leven in te blazen.

De wijk Broek in Vilvoorde leefde deze zomer helemaal op. De hele zomervakantie werkten alle buurtbewoners samen aan een project: de oude loods, in een hoekje van de Marie-Joséwijk, renoveren en omvormen tot een gepersonaliseerde plek waar de buurtbewoners en de stad samen kunnen zitten en er op zoek te gaan naar de noden van de wijk.

Het project kon alvast op heel wat bijval rekenen. Heel wat inwoners, jong en oud, zakten af naar de oude loods en droegen hun steentje bij aan de opbouw van een plek voor de wijk. Terwijl ouders knutselden aan een tafel, maakten de kleinsten vlaggetjes en schilderden de grote jongens het plafond. De loods werd meteen een ontmoetingsplek waar allerlei activiteiten werden georganiseerd zoals bokslessen voor de jongens, turn- en danslessen voor de dames. Maar je kon er ook in alle rust genieten van een boek. De loods kan ook worden gebruikt voor andere activiteiten dankzij de geïntegreerde polyvalente zaal.

Nu het project ten einde is, werd besloten alle buurtbewoners te bedanken voor hun inzet met een groot buurtfeest. Tijdens het buurtfeest konden kinderen vrij op straat spelen, werd er gevoetbald en kon men een bezoekje brengen aan ‘De Loods’ bezoeken. In de namiddag volgde een debat over de toekomst van de loods en de wijk met burgemeester Hans Bonte en enkele schepenen.

‘De Loods’ is een initiatief van stad Vilvoorde naar aanleiding van een vooronderzoek door het architectenbureau De Smet Vermeulen dat mee zal bouwen aan de toekomst van Broek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio