Vier dagen fietsen voor kinderen met neuromotorische problemen

Tom Boonen verwelkomt Move to Improve Wielertour

De aankomst van de Wielertour in Mol. Foto: vgd

Mol -

Een tachtigtal deelnemers van de vierdaagse fietstocht ‘Move to Improve Wielertour’ hield woensdag een tussenstop in het ecocentrum van Mol. Daar wachtte Tom Boonen onder meer Ludo Dierckxsens en Kris Peeters op.

De ‘Move to Improve Wielertour’ is een fietstocht die woensdagmorgen startte aan het gerechtsgebouw van Antwerpen, en na vier dagen eindigt in Herentals. ‘In totaal nemen per dag gemiddeld tachtig fietsers deel’, zegt Peter Stockx van de organisatie. ‘Niet alleen enthousiaste wielertoeristen, maar ook ex-wielrenners, ondernemers en politici steken een tandje bij. Zo rijden onder meer de voormalige wielrenners Jan Van Nueten, Roland Liboton en Ludo Dierckxsens mee.’

Ook loper Joeri Jansen en Vlaams minister-president Kris Peeters waagden zich aan de vierdaagse fietstocht. En dat doen ze voor het goede doel, namelijk Move to Improve. Dit is een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings-)problemen, bijvoorbeeld als gevolg van een hersenverlamming.

Tussenstop in Mol

Het peloton van een kleine honderd fietsers werd woensdagmiddag tijdens zijn tussenstop aan het ecocentrum De Goren in Mol ontvangen door Tom Boonen, peter van de wielertour, de Molse burgemeester Paul Rotthier en schepen van Sport Christophe Verdonck.

De meter van de wielertour, rolstoelatlete Marieke Vervoort, kon er helaas niet bij zijn op het evenement, vanwege haar zware val van enkele weken geleden.

Goede investering

Tom Boonen vindt het initiatief alvast heel positief. ‘Met de opbrengst van de Move to Improve Wielertour wordt een aangepaste fiets gekocht voor het revalidatiecentrum in Pellenberg’, zegt hij. ‘Dat vind ik een erg goede investering. Ik ken een aantal van de jongeren die hier revalideren en het is mooi om hun evolutie te zien.’ Ook Rob Nicasi is te vinden voor het goede doel. De Belgisch en wereldkam-pioen driewielfietsen nam ook een dag deel.

Ludo Dierckxsens vindt de ‘Move to Improve Wielertour’ een nuttig initiatief. ‘Het is mooi dat zoveel mensen, waaronder ook politici, hieraan bijdragen’, zegt hij. ‘Bovendien leer je op deze manier ook andere mensen kennen. We fietsen op een tempo waarbij iedereen kan volgen. Zelf probeer ik het fietsen ook nog te onderhouden. Zo rijd ik zelf een tot twee keer per week met de fiets.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio