Eerste countryfestval mikt op fans en gezinnen

Château de la Motte decor voor countrytoppers

Château de la Motte  decor voor countrytoppers

Wendy Vanleeuw mikt op zo'n tweeduizend bezoekers voor de eerste editie. Foto: vrs

SINT-TRUIDEN -

Robby Longo mag er zijn nieuwe cd voorstellen en klinkende namen uit binnen- en buitenland brengen vandaag en morgen een unieke sfeer op het eerste echte countryfestival van ons land in het idyllische decor van Château de la Motte.

Info en tickets: www.countryfestival.be

Het nieuwe countryfestival vandaag en morgen in het idyllische decor van Château de la Motte in Groot-Gelmen moet een familiehappening worden.

De organisatie spaarde kosten nog moeite om het gezinnen naar hun zin te maken. Op een zucht van het imposante podium is er een heel kinderdorp met animatie opgebouwd en tal van standjes zorgen voor spijs en drank. Om in het thema te blijven kunnen liefhebbers ook terecht in een whiskeybar.

Voor de liefhebbers van een pintje is er ook nog een primeur. Brouwerij Martens uit Bocholt gaat voor het eerst op eigen bodem bier in PET-flessen verkopen. De eer is weggelegd voor het nieuwe festival.

Nieuwe adem

Dankzij Robby Longo in The Voice en het succes van de prent The Broken CircleBreakdown heeft countrymuziek een nieuwe adem gevonden en dat heeft ook Wendy Vanleeuw begrepen. De organisator zet, samen met de collega's van Jamuzzi vzw, een tweedaags countryfestival op poten.

Robby Longo is de eerste artiest van The Voice die deze week zijn cd voorstelde en de nieuwe Limburgse countrygod plant ook een signeersessie.

Maar het zijn vooral klinkende namen als Blue Grass Boogiemen (NL), The Claire Lynch Band (USA), Red Sky July (UK), Mad About Mountains (B), Oh My Darling (CA) en The Whiskey Gentry (USA) die de unieke ‘Saddlepan Stage’ vullen.

‘De Amerikaanse Claire Lynch is door Dolly Parton omschreven als de beste stem in het genre’, zegt Wendy.

‘We mikken op zo'n 2.000 bezoekers en hebben gekozen voor een mix van talent van eigen bodem en internationale artiesten. Een echt countryfestival bestond nog niet. We zijn dus zeker dat het op heel wat belangstelling kan rekenen.’

‘Er is een ruime parking en voor wie zijn tent wil opslaan is er ook een camping. We doen er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio