Europese kwelduivel van blauw-zwart legt vandaag zijn medische testen af

Sobota rond met Club Brugge

Sobota rond met Club Brugge

Sobota was nog de kwelduivel van De Bock in de Europese match van Club Brugge tegen ­Wroclaw. Foto: pn

Waldemar Sobota arriveert vandaag in Brugge om er medische testen af te leggen en zijn contract te tekenen. Dat meldden goed geïnformeerde Poolse bronnen ons. De 26-jarige rechtsbuiten, die blauw-zwart uit Europa kegelde, zou voor één miljoen overkomen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt maakt Club Brugge zich op om een laatste slagje te slaan. Vanuit Polen bereikte ons het betrouwbare bericht dat Waldemar Sobota, de 26-jarige Poolse rechtsbuiten van Slask Wroclaw, vandaag het vliegtuig richting België opstapt. Hij zou in Brugge zijn medische testen afleggen en vervolgens een contract tekenen. De transfersom bedraagt ongeveer één miljoen euro, zoals in zijn opstapclausule vermeld staat. Volgens onze bronnen is de deal voor 99 procent rond. Club ‘wacht af’ en wenste verder niet te reageren.

De komst van Sobota, die de concurrentie met onder andere Refaelov moet aangaan, is voor Club alleszins noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat niet alle druk op de schouders van de jonge Maxime Lestienne komt te liggen en dat diepe spits Tom De Sutter op meer aanvoer vanaf de flank kan rekenen. Ook Jens Naessens van Zulte Waregem was in beeld om de rechtervleugel te versterken, maar aan de Olympialaan werd getwijfeld of de 22-jarige aanvaller tot onmiddellijk rendement zou leiden. Sobota wordt in staat geacht voor een onmiddellijke impact te zorgen.

Man van de assist

Voor de blauw-zwarte supporters wordt het een opvallend weerzien met Sobota. Of het een hartelijk weerzien wordt, valt nog af te wachten. Het was immers de Poolse winger van Wroclaw die begin deze maand de exit van Club in de Europa League-voorrondes bezegelde. In de heenmatch draaide hij linksachter Laurens De Bock helemaal tureluurs, in de terugwedstrijd ontpopte hij zich al helemaal tot kwelduivel door tweemaal te scoren.

Kan Sobota nog andere adelbrieven voorleggen, vraagt u zich mogelijk af. Met Wroclaw deed hij de voorbije twee jaar wel Europese ervaring op, maar dit is het eerste seizoen dat hij in Europa echt tot de absolute uitblinkers behoort. In de Poolse eerste klasse maakte hij de voorbije drie seizoenen wel al indruk. Niet zozeer qua doelpuntenproductie – in die drie seizoenen scoorde hij maar negen keer – maar vooral als man van de assist.

Het feit dat hij zesvoudig international is, in een Poolse ploeg die bulkt van het talent, wil uiteraard wel iets zeggen. En Schalke 04 toonde deze zomer niet voor niets concrete interesse. Maar het is Club dat het hardst doorzette voor Sobota en hem nu ook zo goed als te pakken heeft.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.