Standard blijft onklopbaar

Standard heeft voor de zesde keer op rij gewonnen in de Jupiler Pro League. De Rouches klopten thuis KV Kortrijk met 2-0. Na een saaie eerste helft kwam Standard onder stoom na de pauze. Eerst Mpoku op penalty en dan Ciman met het hoofd gaven de Rouches een al bij al makkelijke zege. Voor de wedstrijd werd het Standard-publiek getrakteerd op een kleine verrassing. Nieuwe aanwinst Mehdi Carcela werd meteen voorgesteld aan de fans. 'Ik heb mijn hart laten spreken', aldus de 24-jarige Marrokaans international, die overkomt van het Russische Anzji.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

De wedstrijd ging ondanks alles traag van start. Standard probeerde wel maar een geconcentreerd Kortrijk verhinderde opnieuw een vliegende start van de competitieleider. De West-Vlamingen kwamen zelfs als eerste dreigen via Thomas Matton. Doelman Kawashima was echter bij de pinken. Daarna was het lang wachten op een kans, tot Michy Batshuayi een kopbal net naast knikte.

De sfeer tussen beide teams was wel bitsig. Er vielen in de eerste helft al drie gele kaarten (Mahau, Van Damme en Matton) en er vielen heel wat overtredingen. Op het half uur maakte Imoh Ezekiel een knappe goal uit de draai. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor handspel. Bij het fluitsignaal voor de rust waren de supporters opvallend stil.

Ritme na de rust

De Rouches kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers en drukten KVK meteen weg. Eerst greep doelman Keet goed in bij een schot van Oztürk maar in de 51e minuut was het raak. Martin maakte hands in de zestien en de bal ging op de stip. Mpoku zette zich achter de bal en knalde de strafschop feilloos binnen. Amper vijf minuten later was het al 2-0. Laurent Ciman kopte een vrije schop van Bulot tegen de netten.

Op het uur had het zelfs 3-0 kunnen staan maar Batshuayi miste de unieke kans. Standard bleef dreigen maar kon geen kansen meer bijeen voetballen. Kortrijk zette daar echter helemaal niets tegenover. Het tempo van de wedstrijd zakte dan ook dramatisch. Ezekiel miste nog een goede kans waarbij Keet goed ingreep. 

Standard pakt zo 18 op 18, met alweer geen tegengoal. Kortrijk blijft steken op 7 punten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.