VOETBAL1STE KLASSEKV KORTRIJK

Tom Deman: ‘Ik ben blij met dit moment’

Tom Deman: ‘Ik ben blij met dit moment’

Tom Deman Foto: vdb

Als er onverwacht nog jongens vertrekken en een paar anderen geblesseerd uitvallen en dan nog iemand geschorst aan de kant moet blijven, opent dat altijd perspectieven voor spelers die aanvankelijk niet bij de groep waren. Zie maar eens naar Tom Deman.

Als we in de Voetbalgids van Het Nieuwsblad even op zoek gaan naar de spelerskern waarmee KV Kortrijk einde juli aan het seizoen is begonnen en die nu vergelijken met de achttien die afgelopen zondag tegen Standard op het wedstrijdblad stonden, is het verschil toch al behoorlijk groot. Geen wonder dus dat trainer Hein Vanhaezebrouck zich, na de match op Sclessin, een beetje ongerust maakte over de gang van zaken en zijn ploeg een moeilijk seizoen voorspelt als er niets verandert. Door het vertrek van de ene, een blessure van de andere en de schorsing van nog een derde had hij al heel wat moeite om nog met een volwaardige selectie richting Luik te trekken.

Vanhaezebrouck vroeg dan ook nog versterking zo net voor het afsluiten van de transfermarkt en misschien heeft hij die uiteindelijk ook nog gekregen. Dat is ondertussen al wel duidelijk geworden. Door het ontbreken van een aantal sterkhouders versierde de 18-jarige Tom Deman het voorbije weekend wel zijn eerste selectie bij KV.

‘Vorige week geraakte ik net niet op de bank, nu wel’, gaf de jonge debutant wat meer tekst en uitleg. ‘Ik mocht zelfs al even invallen en dat is toch wel een droom die in vervulling gaat. Ik moest in mijn zone wel tegen Jelle Van Damme opboksen, maar de opdracht van de trainer was van iets te proberen en lef te tonen. Ik ben in ieder geval blij met dit moment’.

Beloning voor goedewerk bij beloften

Deman begon op zijn negende te voetballen in Ieper, speelde dan vier jaar voor Club Brugge en begon nu enkele weken terug aan zijn vijfde seizoen bij Kortrijk. ‘Als kleine jongen supporterde ik natuurlijk voor Club, maar ook al een beetje voor Standard’, geeft Deman toe.

‘Dat ik net hier mijn debuut mag maken, is dan ook mooi meegenomen. Van mij mogen ze ook gerust kampioen spelen, want met die 18 op 18 zijn ze echt wel sterk bezig’.

‘Voor mij persoonlijk is het uitkijken wat er nu komt’, aldus nog Deman. ‘Deze eerste speelminuten zijn een beloning voor het goede werk bij de beloften. De trainer was ook komen kijken hoe ik het daar deed en nu zien we wel wat het verder wordt. Vanaf morgen (gisteren, red.) trek ik terug naar school naar het VTI in Ieper en moet ik voetballen weer combineren met studeren.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio