VOETBAL1ste provinciale - Sam De Ruyter WS Adinkerke

‘We hebben onze start niet gemist’

‘We hebben onze start niet gemist’

Foto: Gery Lylon

Adinkerke -

WS Adinkerke heeft zijn entree in eerste provinciale niet gemist. De Grensjongens wonnen met 3-0 van Helkijn. Bij de voorstelling van de ploeg noemde coach Birgen Baes Sam De Ruyter de beste transfer. ‘Dit doet niets af van de verdiensten van de anderen die stuk voor stuk een meerwaarde betekenen’, voegde coach Baes er aan toe om misverstanden te voorkomen.

‘Het doet deugd om dat te horen, maar ik weet dat ik keihard zal moeten blijven werken om die status te behouden’, pikt de Ruyter in. ‘Ik kom er in de plaats van Dennis Vandenhouweele die naar Spermalie vertrok. Intussen is de kop er af en hebben we onze eerste drie punten op zak. Het werd wellicht de meest speciale wedstrijd van het nieuwe seizoen. De bezoekers eindigden met zeven man terwijl ook trainer Verbeeck en de hulptrainer achter de omheining werden gestuurd. Helkijn hield er een stevig aanpak op na.’

De Ruyter speelde vier jaar bij SK Eernegem. In het laatste jaar zelf aan de zijde van coach Baes. Daarna ging het richting Oostduinkerke. ‘Sportief gezien een minder jaar. De reden waarom ik toehapte toen trainer Baes me aansprak. Ik hoop dat het bij Adinkerke weer beter gaat’, besluit de Oostendenaar, die werkzaam is bij het OCMW van zijn stad.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio